Cum găurești fără praf?

Găurirea cu ajutorul unui burghiu beton standard îți va aduce mai multe dezavantaje decât beneficii, mai ales dacă lucrezi în domeniul construcțiilor. Pe lângă problemele tehnice pe care le vei întâlni, te vei confrunta și cu numeroase situații neplăcute. Rotațiile constante pe care le integrează distrug materialul de la suprafața peretelui, ceea ce facilitează împrăștierea prafului în încăpere. Caracteristicile rezultatului final vor fi afectate semnificativ, iar timpul de realizare a proiectului va fi îngreunat. De asemenea, inhalarea unei cantități ridicate de praf poate avea efecte negative asupra întregului organism. Riscurile la care te expui sunt numeroase:

–       Senzație de usturime la nivelul nasului – Particulele de praf vor irita mucoasa nazală, ceea ce te va împiedica să realizezi rapid sarcinile aferente procesului de găurire. Va trebui să te oprești constant pentru a lua o gură de aer.

–       Dezvoltarea de reacții alergice – Strănutul excesiv și respirația îngreunată sunt principalele simptome care apar în cazul unor alergii cauzate de praf.

–       Afecțiuni pulmonare –  În cazul în care nu se intervine la timp se pot dezvolta rapid boli precum bronșită, traheită sau chiar cancer pulmonar. Una dintre cele mai răspândite afecțiuni în rândul muncitorilor în construcții este silicoza, cauzată de inhalarea dioxidului de siliciu liber cristalin. Pulberile de beton, dar și cele de cărbune sau azbest integrează o asemenea substanță. În funcție de timpul alocat expunerii există trei tipuri de silicoză: cronică, accelerată și acută. Cea din urmă este cea mai gravă formă. Apare după doar câteva luni de la expunere și poate duce chiar la deces. Printre principalele simptome pe care le prezintă se numără: tusă seacă, scăderea rezistenței la efort, stare febrilă, insuficiență respiratorie sau dureri în zona toracică. Totuși, într-o primă fază nu nu vei observa nimic neobișnuit. Tocmai de aceea controalele periodice sunt mai mult decât necesare. Tratarea silicozei este un proces complex care presupune realizarea unor numeroase radiografii.

Tips and tricks utile pentru a găuri fără praf

Dacă vrei să te bucuri de experiențe plăcute atunci când utilizezi un burghiu beton poți lua în calcul următoarele trucuri:

–       Lipește de perete un plic sau o pungă – Da, ai citit bine. Dacă trebuie să realizezi o gaură de mici dimensiuni plicul te va ajuta să strângi imediat praful acumulat. În cazul în care nu ai un plic poți folosi și o pungă de plastic. Tot ce trebuie să faci este să aplici scotch sau bandă adezivă pentru a te asigura că stă perfect lipită de perete.

–       Utilizează un fund de sticlă – Taie o sticlă de plastic și păstrează doar partea inferioară a obiectului. Găurește recipientul în așa fel încât burghiul să încapă fără probleme și treci la etapa de execuție.

–       Poartă echipament de protecție adecvat – Este mai mult o obligație decât un truc. Majoritatea tratează cu superficialitate o asemenea etapă, tocmai de aceea se confruntă rapid cu probleme de sănătate. Asigură-te că porți un un echipament confortabil, care să îți acopere în întregime pielea în timpul efectuării activităților. Adaugă, de asemenea ochelari și mănuși de protecție. Opțiunile de calitate superioară îți vor garanta mai mult ca sigur un mediu de lucru plăcut și sigur.

Însă, nimic nu se compară cu eficiența pe care o prezintă dispozitivele de găurire care oferă aspirație de praf. Dacă îți dorești de mult timp să sporești productivitatea și să oferi lucrării o notă aparte un burghiu beton premium este cel mai indicat. Pe piață există variante care pot absorbi cu eficiență praful generat, însă, e recomandat să fii atent la următoarele aspecte:

–       Reputația producătorului – Unul dintre cei mai importanți indicatori când vine vorba de achiziționarea ustensilelor pentru găurit. Orientează-te doar către branduri care au demonstrat de-a lungul timpului că pot duce la bun sfârșit chiar și cele mai dificile proiecte.

–       Feedback-ul primit din partea celorlalți clienți – Pentru a căpăta o perspectivă nuanțată asupra produselor și serviciilor oferite e recomandat să iei legătura cu alți clienți. Întreabă-i detalii atât despre caracteristicile funcționale pe care le integrează dispozitivele, cât și despre atitudinea angajaților.

–       Materialele din care sunt fabricate burghiele – Oțelul de înaltă calitate este cea mai recomandată variantă dacă vrei să obții rezultate perfecte.

Care sunt avantajele unui burghiu beton cu aspirație de praf?

Dacă te-ai hotărât să achiziționezi un burghiu beton cu aspirație de praf te vei bucura de o gamă diversificată de avantaje:

–       Prezintă două găuri de extracție, ceea ce oferă o precizie aparte în ceea ce privește eliminarea prafului. Sunt îndepărtate cu succes chiar și cele mai mici particule. Burghiul este ideal de asemenea și pentru lucrările care nu generează cantități semnificative de praf.

–       Poate fi utilizat pentru a găuri diverse suprafețe, indiferent de specificațiile pe care le prezintă. Indiferent că e vorba de piatră naturală, zidărie, beton simplu sau armat, rezultatul va fi același: spectaculos.

–       Tocmai datorită caracteristicilor excelente pe care le prezintă burghiul devine opțiunea potrivită pentru a realiza activități minuțioase în spitale, bucătării, grădiniţe sau şcoli.

–       Viteza de perforare este îmbunătățită. Găurirea poate fi realizată cu 20% mai repede, ceea ce va reprezenta un plus de confort și funcționalitate. Nu va mai trebui să pierzi timp prețios pentru a definitiva rezultatele dorite. Simplu, eficient și multifuncțional!

–       Integrează semne care arată gradul de uzură al burghiului, ceea ce te va ajuta să te bucuri o perioadă lungă de timp de avantajele dispozitivului de găurire. De asemenea, îl vei putea înlocui la timp, fără să afectezi astfel calitatea lucrării finale.

–       Dimensiunile pe care le prezintă sunt următoarele: diametru de până la 15 mm pentru 2 concasori și 16 mm pentru 4 concasori.

–       Prezintă un vârf centrare care asigură un grad ridicat de precizie și funcționalitate procesului de realizare a găurilor. De asemenea, îndepărtează cu succes riscul alunecării. Astfel, burghiul îți va oferi mai mult decât rezultate impecabile, ci și un mediu de lucru plăcut, lipsit de pericole. Tocmai de aceea, există foarte puține șanse să te confrunți cu probleme de sănătate.

–       Pentru un plus de siguranță se utilizează în combinație cu aspiratorul industrial M3.

–       Este o investiție pe termen lung, care îți va garanta o gamă diversificată de avantaje și funcții ingenioase.

Un burghiu beton care oferă aspirație de praf este fără îndoială o alegere inspirată, mai ales pentru cei care activează în domeniul construcțiilor. Este versatil, practic și ușor de utilizat pentru a definitiva chiar și cele mai dificile proiecte. Elimină fără probleme și cele mai mici particule de praf, ceea ce te va ajuta să te bucuri de un ambient plăcut. Alergiile, senzațiile de iritație sau afecțiunile pulmonare nu vor mai reprezenta probleme greu de gestionat.

În plus, rezultatul final va căpăta o precizie aparte. Un asemenea dispozitiv de găurire permite perforarea instantă a suprafeței, indiferent de materialul din care este realizată. În urma găuririi nu vor fi eliminate reziduuri sau cantități semnificative de praf, ceea ce te va ajuta să eficientizezi timpul de lucru. Este disponibil în mai multe dimensiuni și prezintă un design ergonomic. Prezintă o funcție antialunecare și integrează semne care indică stadiul de uzură al burghiului.

Nimic nu se compară cu avantajele numeroase pe care le oferă opțiunile profesionale.

Orientează-te către producători de încredere și alege burghie de calitate, care să îți permită să realizezi chiar și cele mai complexe activități!

Linia meșterilor Bolman

Cere sfatul specialiștilor noștri

Aveți întrebări? Sunteți nesiguri? Trimiteți-ne mesaj sau contactați-ne prin telefon iar colegii noștri specialiști vă vor răspunde la fiecare întrebare.

Trimiteți-ne un mesaj

Aș dori să fiu contactat telefonic